Husdrömmar del 1…

Jag och Johan började prata om hus tidigt när vi träffades och båda har alltid varit på det klara med att vi någon gång vill bo i hus (MED garage, väldigt viktigt!… hälsar Johan). Vi är båda uppvuxna i hus och eftersom vi har samma tycke och smak har det varit enkelt att enas kring hur vårt drömhus skulle se ut, vilka krav vi har och vilka saker som för oss ses som för- och nackdelar hos ett objekt. Det har hela tiden funnits ett stort MEN; vi har varit tvungna att/velat vänta på att jag tar examen och får en fast månadsinkomst. Vi har varit på oräkneliga visningar för att känna oss för vad vi har varit ute efter och ofta har budgivningarna skjutit i höjden på objekt vars visningar allt som oftast har gjort oss besvikna. Men vi har ju ändå ”bara tittat” och inte varit redo att köpa, så det har hela tiden känts avlägset. Än mer avlägset har det känts att bygga nytt. Ändå har vi beställt huskatalog efter huskatalog under åren, med drömmar om att någon gång, då…….

Jag vet inte vad exakt det var som fick oss att börja dra i lite trådar, men i mars kontaktade vi ett par mäklare som fick värdera vår bostad och innan vi visste ordet av så bestämde vi oss för att göra oss startklara och leta hus på allvar. Trots mina studier (där jag ändå är inne på upploppet) så fick vi ett bra bolån och drömmen om hus var inte längre en dröm, utan en faktiskt möjlighet!

IMG_4633

Jag tycker texten ovan är så fin!

Vilka visningar vi var på under våren och sommaren, hur våra tankar gick kring måste-renoveringar och detaljer kring mailet som skickades den 18/8-14 och som ändrade våra liv, det kräver ett helt eget inlägg.

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *