Dagen med stort D

Den 22/1 var det dags för husleverans… Vintern som hitills hade bestämt sig för att lysa med sin frånvaro tyckte det var en bra idé att göra storslagen entré just då. Lastbilarna skulle komma långväga ifrån och visst hade jag tänkt tanken att vårt hus kanske skulle halka ner i ett dike någonstans längs vägen hit. Dyrbarare last får man leta efter, tyckte jag.. Men det gick bra! Och vad skickliga dom är; lastbilschaffisarna, kranbilsföraren och snickarna! Ett par lyktstolpar har rykt i området efter diverse husleveranser, men på vår gata står dom där dom ska.

Johan åkte ner för att dokumentera eftersom jag inte hade någon som helst möjlighet att komma loss denna dag. När han kom ner tidigt på förmiddagen såg det redan ut så här!

IMG_0446

IMG_4314 IMG_4313

IMG_0448

IMG_0452 IMG_0455 IMG_0454 IMG_0453

IMG_0459 IMG_0460

IMG_0464IMG_0465IMG_0466IMG_0467IMG_0468IMG_4364 IMG_4370 IMG_4361Innan vi visste ordet av stod det alltså där, vårt hus! Mmsen plingade i min telefon hela tiden och jag svarade med diverse oroliga frågor om kring hur det blir när det nu snöar in.. Tur att man inte är i byggbranschen.

För att förstå hur otroligt snabbt grabbarna jobbade, och vilken skicklighet kranbilsföraren har med en lyktstolpe i skottriktningen, så skulle jag vilja visa en film som Johan spelade in när en takstol sätts på plats. Drygt 2 minuter per takstol räknade dom med att det tog. Huset smackades upp på mindre än en dag. Helt galet! Dessvärre strular det lite med filmuppladdning (sånt man märker när man är ny på detta och jag håller fortfarande på att försöka lösa en del funktioner på bloggen som inte riktigt är som jag önskar). Hur som helst, jag ska se om jag lyckas klippa till filmen, så jag kan visa er sen.

Jag var ju såklart tvungen att åka dit samma kväll för att kolla. Vi åkte också dit efter fredagens jobb och kollade vad dom hade hunnit med. Eftersom huset kom på en torsdag och grabbarna också skulle ha helg så var vi ju lite fundersamma. Ni får ursäkta bilderna (ljuset i slutet på januari är ju, som bekant, inte det bästa).
IMG_4377 IMG_4381

IMG_4392 IMG_4406Läkten var nästintill klar och lugn blev jag när jag såg att presenningar täckte mot snöfallet. 😉

Så snabbt kan det alltså gå att smälla upp en 2-våningsvilla. Hepp!

hjärta med ekg

2 Replies to “Dagen med stort D”

  1. Pingback: Man hinner mycket på en påskhelg! | Photo by Emelie

  2. Pingback: Hur går det med huset då? – del 1 | Photo by Emelie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *