Garage och happy sambo

Hej på er!

Igår blev det inte mycket skrivet här. Det beror på att vi tidigt på morgonen fick en grävmaskin (hmm, leksak om man frågar Johan) levererad till tomten tidigt igår morse för att kunna börja gräva ut för vårt blivande garage. Vi arbetade på tills mörkret satte stopp (eller Johan körde på ett tag med lamporna, men sen fick vi ge oss). Så det var två helt slutkörda kroppar som fick i oss lite mat igår kväll och sen däckade efter duschen. Det känns i kroppen idag vill jag lova!

Johan är iväg sedan ett par timmar och fortsätter med grävandet. Han tycker ju visserligen att det där är barnsligt kul och det har nog varit höjdpunkten med hela husköpet för honom, att han får anledning att hyra en stor grävare och sitta och gräva och flytta högar i flera dagar. Han är faktiskt väldigt duktig, så det är bra när nytta kan förenas med nöje! Själv är jag hemma och försöker plugga inför en liten tenta på måndag. Vi kan väl säga att det går lite sisådär med pluggandet på just denna kurs och jag hade mycket hellre varit någon annanstans just nu..

Som ni har förstått så har ju mycket hänt i huset sedan den 22/1 när stommen restes och jag tänker såklart dela med mig av det vid tillfälle, men vi börjar utvändigt. Så här såg det ut när vi började igår morse.
IMG_2370

Mobilkameran fick duga denna dag. Jag skulle inte våga lämna ifrån mig stora kameran och jag tror mobilen fick stryk både två och tre gånget igår. Glaset är helt (om än lite ”svetsloppigt” typ) än så länge, peppar peppar!

Ni ser grävmaskinen där bakom va? Vi har för flera dagar sedan fått leverans av en stor hög singel, som ligget bakom leveransen med materialet till grunden. Vår tomt är väldigt lerig, så lastbilen som skulle leverera singlet kunde inte backa så långt in som vi hade önskat utan fick dumpa högen vid vår bakre del av garaget. Johan fick helt enkelt börja med att flytta högen bakåt, så att vi sedan kunde bära bort allt material för att börja gräva. Man kan nästan exakt säga att garageuppfarten kommer vara där armeringsnätet ligger och garaget börjar där första högen med cellplast ligger och fortsätter nästan hela vägen bort till grävmaskinen.


IMG_2373Nöjd kille!

IMG_2389 IMG_2392 Så när singlet och materialet var flyttat var det bara till att börja gräva. Själv roade jag mig med att kapa armeringsjärn och stå för lite markservice i form av fylla kylväskan och termosen, komplettera inköp av bl.a. markeringsfärg och sättsnöre och lite annat småjox. Förste fotograf är jag ju också såklart och fördelen med att vara på tomten dagtid i veckorna är att vi kan smita in och kolla på allt nytt som har hänt i huset. Det går såå fort för dom och det blir så bra! Sedan länge är det isolerat och innerväggar är upp, el är dragen, röris har varit där och nu har även plattsättaren gjort klart sitt. På måndag börjar målarna och dom har två veckor på sig. Sen är det bara leveranser av golv, kök och vitvaror som vi väntar på (och lite inkopplingar av el och rör och sådant såklart). Jag lovar att visa er och jag kan bara hoppas att vår tidsplan för garaget håller så att vi är redo om dom blir klara tidigare med huset än vad som, från början, var beräknat!
IMG_2398En kungakrona för min kung! Ni förstår att jag hade brist på saker att göra i perioder va? ;P

IMG_2393IMG_2394IMG_2395IMG_2396

Tung, tung blålera kommer man ner till ganska snabbt. Massorna är så tunga så att grävmaskinen bara orkar ta små skopor åt gången utan att tippa, och då hyrde vi ändå en större än vad vi från början hade tänkt.
IMG_2366Jag sportade dessa igår och tur var det kan jag säga! Jag har letat efter sköna och bra stövlar i flera år och dessa får definitivt båda tummar upp. Skönaste stövlarna ever!

Trots lerig mark och total frånvaro av planerad tomt så blommor blommorna hos oss också.
IMG_2402

IMG_2400IMG_2401 Vi fick dessutom besök i 3 omgångar igår eftermiddag. Först vänner där 3-åringen med spänd förväntan fick köra grävmaskin med Johan, medan lillesyrran satt i vagnen, knaprade äppelbitar och var allmänt nöjd med livet. Så sött!

Sedan kom de som bidrar med expertis, råd och tips i största allmänhet och som vi är så tacksamma att vi får vända oss till med diverse frågor, Johans syster och svåger. (Vill ni passa på att spana in deras otroliga husbygge i lösvirke så finns massa bilder och text här.) Johan fick låna ut grävaren en liten stund och instruerar här för att fräscha upp minnet kring vilka spakar man ska dra i.

IMG_2404IMG_2405IMG_2406Sista besöket för dagen stod min kära bror, svägerska och stora tjej för. De hade med sig en hel kartong med fika. Jag hann inte fota hur full den var innan av någon anledning. Vi har tidigare konstaterat att vi bor farligt nära ett väldigt bra konditori och gårdagen bullar ändrar definitivt inte den åsikten.
IMG_2415Två blev kvar, så gofikat för dagen är räddat det också.

Tack för alla besök idag hörrni!
Vi hörs snart igen!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *