Gräva, gräva, grääva – och happy Emelie!

Hej hörrni!

Har ni en bra helg?
Här är vi dagvilla och härligt trötta i kroppen mest hela tiden och det blir långa dagar med sena kvällar för oss. I torsdags när jag lämnade tomten hade ju grävandet av grunden precis påbörjats. Igår fortsatte vi med grävandet och det fina vårvädret bestämde sig visst för att det var en bra dag att utebli på. Nollgradigt med snöblandat regn på en redan lerig tomt. Mmmmm.. Jag har dock aldrig varit så nöjd med ett skoköp som köpet av dessa tror jag!
IMG_2528Jag har nog heller aldrig varit så glad trots så taskigt väder! Igår ringde nämligen min blivande chef och berättade att dom gärna vill ha mig till det jobb som jag har sökt över sommaren. Det har varit världens konkurrens och jag är såååååå himla glad! Måndag-fredag 8-16 kommer jag jobba, så bye bye till sena kvällar och helgjobb! Och så ett jobb som ger mig otroligt bra erfarenheter i mitt framtida yrke. Jackpott på den!

Men åter till garagebygget… Så här såg det ungefär ut när Johan var på plats igår morse.
IMG_2534IMG_2538Det var verkligen svinkallt på tomten igår, så vinterjackan fick följa med. När jag kom ner till tomten ett par timmar senare än Johan satt han i grävaren och hade nästan grävt ut för hela grunden.
IMG_2540IMG_2532Själv fortsatte jag lite med armeringsjärnen som jag kapade i torsdags och som snickarsvåger sedan instruerade mig kring hur de ska användas.
IMG_2446 Alltså, denna lera!! Det är så tung lera att det knappt går att bända loss små bitar med kniv. Otroligt kompakt och geggigt!

IMG_2436 IMG_2441 IMG_2447

IMG_2452Här kan ni ana hur djupt det är utgrävt. Ca 0,5 m ner behöver vi komma för att kunna bygga upp med singel och två lager cellplast innan kantelementet ska på.

Vi fick besök igår också av vår proffsgrävarkompis. Han ville väl kanske mest kolla till sin kära ägodel (grävmaskinen alltså…), men erbjöd sig att snygga till lite kanter lite snabbt. Alltså, jag tycker Johan är otroligt duktig och det är stor skillnad på hans tempo och precision efter ett par timmar i maskinen. Men ja, det är lite olika ligor kan man säga. Så coolt att se när proffs gör det dom är duktiga på!
Så här såg ena kanten ut innan, efter Johans grovjobb.
IMG_2451

Sen sattes det igång med finlir…

IMG_2455

Johan står och imponeras, minst sagt..

IMG_2464

IMG_2466IMG_2488Och så här såg kanterna ut efteråt.IMG_2472

IMG_2497

Jämnt och fint! Och snabbt gick det också! Nu har jag ju inte filmat Johan i action, men kolla tempot här..

När mörkret föll påbörjades finliret med utmätning av exakt höjd på det utgrävda med hjälp av lasern.

IMG_2500

IMG_2503

Sen dit med markduk och på med singel.

IMG_2533

IMG_2537

IMG_2539Imorse när vi vaknade såg det istället ut så här. Alltså, bakslag deluxe! Visserligen strålande sol, men vinterjackan fick göra sitt idag också.

IMG_2511IMG_2522Och så här fint var det när jag kom ner till grabbarna med lunch. Vi har jämnat till lite och kollat så att hela plattan hamnar på rätt nivå och sen är det vibbra som gäller, men det överlät jag till de ivriga två och åkte istället hem till skolböckerna. Det blev en blixtvisit för mig idag kan man lugnt säga, men jag måste ju kolla så att dom sköter sig.
IMG_2526 IMG_2543 IMG_2545 IMG_2544Så här fint ser det ut i skrivande stund, när käre svågern har gått med vibbran.

IMG_2542Dagen bjöd också på besök av kusin vitamin och hans höggravida V. Så kul att ni kom förbi! Nu är det många som vet var det vankas altanhäng framöver. 😉

Imorgon väntar ett par vändor till med vibbran och sen ska cellplasten och förhoppningsvis kantelementen komma på plats. Nu däremot, väntar bastun på mig!

Trevlig kväll på er!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *