Cellplast och snö

Alltså burr vad kallt det är här idag! Jag har visserligen hållit mig inne mest hela dagen, nedgrävd i böckerna, men efter en lunchleverans ner till tomten där snöflingorna ven i vinden är jag fortfarande superfrussen. Kanske är det så att jag är på väg att bli sjuk..? Jag måste nog höra om bastun ska få gå varm idag också, med tanke på hur kall Johan måste vara efter en hel dag utomhus. Han sitter ju i och för sig inte still, men ändå! Dessutom har jag skypeat med päronen som är så mätta på värmen så dom längtar hem. Dom har 34 grader i vattnet och inte ens svalka i skuggan eller på kvällen. ACn är det enda som gäller för att inte bli genomsvettiga och det är som en vägg varje gång dom öppnar dörren för att gå ut. Vi får se om dom kommer längta tillbaka när dom kommer hem på tisdag.

Nya tag imorse alltså och detta var utgångsläget. Markeringarna visar att ytan är lite hög på vissa ställen.

IMG_2576 IMG_2587 IMG_2583När jag var nere med lunch till grabbarna var hela ytan för garaget vibbrat.

IMG_2552IMG_2555Dock fick jag höra att det vart liiiite högt (lasern fick nog frispel igår), så grabbarna fick skrapa liiite liiite för att få höjden perfekt.

Sedan har dom börjat med cellplasten. Vi gör alltså en kompensationsgrundläggning efter rekommendation från vår husleverantör och efter den geotekniska undersökningen, pga. att marken i området är som den är. Vissa hus pålas och vissa är som vårt. Det visade sig dock att när dom grävde för husgrunden så var vår tomt mycket bättre än vad dom trodde och gentemot övriga tomter i området där denna typ av grund har gjorts, så dom sa att vi egentligen inte behöver göra så på garaget. Men Johan hade redan fått offert på allt material och vi väljer att ta det säkra före det osäkra och göra det ordentligt ändå. Lite överdimensionerat kanske, men hellre det!  Lager ett med cellplast börjar läggas och vår favoritsnickare får stå för bildbeviset att det faktiskt finns folk på tomten.

IMG_2579

IMG_2578

IMG_2582 IMG_2586

Följande bilder fick jag mmsade till mig, på Johan i action. Eller snarare ”strike-a-pose”, haha! Det ska tydligen se ut som att det tas i på bild. 😉 Här läggs i alla fall lager två av cellplasten.
(Kvalitén på bilderna är lite sisådär, men det får ni leva med).

IMG_2573 IMG_2572

Så här fint såg det ut, med snygg ”trappa” när Johan lämnade för kvällen. Vilket jobb dom gjort!

IMG_2580 IMG_2577IMG_2584

 Vi slog till på ett extra lass singel som Johan har fördelat framför plattan också, så vi har en bra grund till garageuppfart, när grävan ändå var där. Spontanshopping får en ny innebörd när man bygger hus…

IMG_2581

Det var denna helg det. Imorgon åker vi dit igen och sätter dit kantelementen och börjar med armering (som för övrigt grabbarna också har hunnit förbereda). Bildbevis utlovas!

Nu, åter till plugget!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *