Hur skulle ni ha gjort?

Hej hörrni!

Igår satt Johan och skissade så fint på vår preliminärt färdigplanerade övervåning. Ännu en oanad färdighet han har minsann. Tänk om jag kunde få ner mina idéer så bra på bild!?
Hur som helst, vi kommer ju flytta in i vårt hus och få det slutbesiktat som enbart ett enplanshus. Så fort vi får klartecken att flytta in kommer vi göra en tilläggsanmälan om att inreda övervåning och då sätta in trapp och börja isolera och regla där uppe. Vi har några ”måsten” att förhålla oss till, vi har några krav och vi har några önskemål om vad vi vill ha där uppe. I detta nu ser skissen ut så här:

IMG_2682

Ursäkta galet taskig bildkvalité, men ljuset idag har varit typ obefintligt, så detta får duga.
Ni ser nog väggarna i alla fall.

Vi har alltså två stycken gavelfönster på vardera sida, som är där dom är. Vi har två takfönster i mitten av huset på ena sidan och ett takfönster på andra sidan (där badrummet är skissat ovan). Vi har vatten och avlopp som kommer upp där badrummet är skissat idag och trappan måste placeras som den är placerad. Vi har snedtak, vilket innebär att ståhöjden längst ut är 1 m och takets lutning är 45 grader. I övrigt kan vi ju göra som vi vill. Det vi vill att övervåningen ska bestå av är ett ”större” badrum än det på nedervåningen, ett masterbedroom med någon form av förvaringslösning (antingen klädkammare eller garderobslösning i sovrummet) samt ett biorum som man ska kunna stänga dörren till. Ett önskemål är att göra våra takbjälkar synliga (de små strecken med 1,2 m mellanrum som ni ser i överkant). Vi har försökt vrida och vända på planlösningen, flyttat väggar och förminskat/förstorat rummen med befintlig planlösning, men jag är ändå nyfiken på om övervåningen går att ”optimera” eller göra på något annat sätt, som vi själva inte har tänkt på.
Hur skulle du ha gjort?

hjärta med ekg

2 Replies to “Hur skulle ni ha gjort?”

 1. Malin

  Hej!

  Ligger hemma sjuk och slösurfar runt på lite bloggar och hamnade här… Vad kul att få se och följa ert husbygge!!! 🙂

  Vi byggde på en våning på vår enplansvilla för några år sedan och fick också möjligheten att skapa en helt egen planlösning! Mitt bästa tips är att ha skjutdörrar, vi satte in det i alla rum på övervåningen och är så nöjda nu så vi håller på även på nedre våning allt eftersom bi renoverar där nu. Så smidigt, inga dörrar som står öppna och ivägen, du får mer väggytor att jobba med och lättare att möblera. Det var mitt tips. Nu ska jag läsa vidare!

  Kram och tack för en fin blogg 🙂
  /Malin

  Reply
  1. Emelie Post author

   Ibland är det nästan lite ”skönt” att vara hemma, när man orkar surfa och kan utforska nya sidor :p

   Tack för väldigt bra tips! Det ska jag definitivt kolla upp och prata med Johan om.

   Tack snälla du!
   Hoppas du kryar på dig snart!
   Kram

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *