Böcker på önskelistan

omslagsodaSoda, lemonad & snacks – Tove Nilsson. Sommarlängtan de luxe! Definitivt på min önskelista.

Hej i regnet!

Idag på vägen hem från plugget stannade jag till och tog mig en lunch i centrum. Med lite marginal kvar tills dess att bussen skulle gå så tänkte jag fördriva lite tid inne på bokhandeln. Som bekant har jag ju en förkärlek för kokböcker och jag hoppades på lite släpande rea, men så var inte fallet. Däremot kan man ju alltid få lite inspiration och kika in de senaste nyheterna. Det är ju inte samma sak att kika på nätet. Jag vill liksom klämma och känna lite, bläddra lite snabbt bland bilderna för att få en överblick om jag gillar stilen, känna på omslaget och sidornas tjocklek och annat som är viktigt för att boken ska få flytta in i samlingen. Ett par nya stjärnor hittade jag, medan jag har haft span på andra ett tag. Dessa är dock ett litet urval av böcker som definitivt finns på min önskelista (helt utan inbördes ordning)!

9789197859967_200

The fresh foodie – Leila Lindholm.
Jag är antagligen sist ut med denna av alla kokboksälskare där ute, men jag är ju inget egentligen fan av Leila, så hon måste göra riktigt bra böcker för att passa min smak. Jag har hennes Piece of cake såklart (New York blueberry cheescake och morotskakan är grymma, men vissa recept gör jag aldrig om). Kräsen tjej hör ni, men denna bok får mig faktiskt att längta efter sköna picknickar i skuggan på soliga sommardagar. På önskelistan helt enkelt!

united_states_of_cakes-fares_roy-23080974-4125597754-frntl

Unites states of cakes – Roy Fares.
Detta är egentligen inte heller någon jag är ett superstort fan av, men det är typexempel på en bok där allt bara är så snyggt! Snyggt omslag, snygga bilder och skönt upplägg. Vem känner inte för att baka maffiga tårtor efter att ha bläddrat i den där liksom!?

alla-alskar-grillatAlla älskar grillat – Christian Hellberg.
Lite cirkustema över detta omslag… Hellberg verkar ju vara mysfarbrorn nr 1 och gärna en sådan man har hos sig på en trevlig grillkväll. Denna bok bjuder på härliga bilder och spännande tillbehör att prova, så den platsar definitivt på önskelistan. Vi älskar verkligen grillat!

9789174244823

Tinas sommar – Tina Nordström.
Och så Tina såklart, Johans absoluta favvo! En bok med behagligt sköna sommarfärger och när jag slog upp boken (brukar ta fram 3-4 random uppslag i en bok för att se om jag gillar den eller inte) hamnade jag på en bild med sommarfötter i en hängmatta. Vilken sommarlängtan! Och recepten… ja, vad ska man säga.. jättegott!

28b150dca288cd169b7a821aa91cdf1a-9789100137427Naturlära – Lars Lerin.
Sist ut på önskelistan chockar jag med annat än en kokbok (håll i hatten!). Denna maffiga bok låg och såg otroligt djup och exklusiv ut på ett bord i mittgången, bland andra extra exponerade böcker. Jag kunde ju inte låta bli att öppna. Ååh, vill ha känslan på den! Lars Lerin är konstnär och författare och har i denna bok bl.a. samlat massa otroligt vackra akvarellmålningar. Färgerna är helt i min smak och det känns som en bok man kan bläddra i länge och upptäcka nya saker i hela tiden. Perfekt som coffetablebok, så upp på önskelistan!

Man hinner mycket på 5 minuter i en bokaffär minsann. 😉

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *