Key lime pie

image

Hej!

Jovisst, i lördags bakades det. Johan har önskat key lime pie bra länge nu och när jag fick höra att våra kära grannar aldrig hade ätit det så blev det ett ypperligt tillfälle att baka. Jag tror det var min ena svägerska som introducerade mig för denna paj, som vi båda fullkomligt älskar här hemma. Lätt att göra är den också! När vi var i Florida för en tid sedan var vi såklart tvungna att smaka, men nej, detta recept smakar bättre. 😉imageKey lime paj, 8-10 stoooora bitar
18-20 digestivekex
150 g smör

8 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk
3 dl limejuice

How to: Sätt ugnen på 200 grader. Smula digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant (till denna mängd tar jag min största form, men halvera receptet till en drygt 20 cm i diameter stor form). Grädda botten i ugnen tills den precis får lite färg (ca 8-10 min).
Vispa ihop äggulor, kondenserad mjölk och limejuice (jag blandar färdigköpt på flaska med färsk limejuice). Lägg på fyllningen och grädda i ytterligare ca 15-20 minuter. Kakan ska inte få färg, men ska vara ganska fast i konsistensen när den tas ut. Låt svalna och sedan stelna i kylen tills servering.
Servera med en klick vispad grädde.

imageJag är inte helt kompis med vår ugn än. Allt jag har bakat hitills har inte blivit riktigt klart och denna paj fick tidigt färg och blev ojämnt gräddad samtidigt som den var alldeles för lös, så jag fick låta den gå bra mycket längre än de vanliga 15-20 minutrarna. Så det får bli att laga mat med ugnstermometer i fortsättningen för att se om ugnen verkligen håller den temp som den lovar eller om det är något vajsing med den. Tyvärr glömde jag ta bild på hela pajen innan vi hade huggit in, men den smakade som den skulle i alla fall och fick väl godkänt i betyg av alla gäster.

Så, är ni inte tokladdade för adventsfika så har ni ett alternativ till helgfikat.

image

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *