Lussebak

image

Hej!

Glad Lucia önskar jag er alla fina! Här föll snön försiktigt nu sent under eftermiddagen, så nu har den riktiga julkänslan smugit sig på. Igår blev det storbak med lussebullar dessutom, så det luktar fortfarande saffran i hela huset. Jag använde detta recept, men med snäppet mindre mjöl. Sedan fyllde jag en del av bullarna och gjorde kransar med fyllning utav:

150 g smör
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 2 tsk stött kardemumma
100 g vit finhackad choklad

image

imageimage

image

image

För sockrade bullar, pensla de nygräddade bullarna med smält smör och vänd i socker.

För att göra knutar/kransar, kavla ut en bit deg och bred på fyllning. Vik den sedan dubbel/tredubbel och skär sedan en skåra i mitten så att det blir som byxben (men låt dom sitta ihop längst upp).

image

Tvinna varje ben utåt.

imageSno sedan benen runt varandra.

image

Och för ihop till en krans/vik en knut till en liten bulle.

Imorgon tänkte jag bjuda på ett supersmarrigt recept som gick hem vid dagens adventsfika.

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *