Pepparkakskladdkaka – årets hit!

imageKaka, soon to be…

Hej ni!

Jo, lovade ju att återkomma med nästa recept i julbaket och detta måste vara årets recept hitills. En pepparkakskladdkaka som ger exakt rätt hint av pepparkaka, men ändå lyckas behålla kladdkakekaraktären. Min nya favorit och sååå enkel att göra! Jag tog receptet rakt av från fina Emma, som för övrigt driver en av de få bloggar jag läser varje inlägg av (och som till största del är den som inspirerat mig och fått mig att fastna i ”bloggvärlden”).

Så här gör du julens pepparkakskladdkaka:

3 ägg
3,5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
3 tsk pepparkakskrydda (färdig blandning)
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

How to: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Blanda ägg och sirap (vispa ej). Blanda ner övriga ingredienser och vänd sist ner smöret. Häll i en smörad form med löstagbar kant. Grädda i ca 20 minuter. Låt den gärna vara lite lös i mitten. Låt svalna och gärna stelna i kylskåp över natten. Serveras sval, men bör tas från kylskåpet en stund innan servering för att underlätta att skära i den.

Vi serverade med pepparskaksglass som är på tillfälligt besök i butikerna (Sia har en vi testade denna gång). Supersmarrigt!

Denna kaka bjöd vi på igår när Johans äldsta storasyster med (nästan fulltalig) familj kom på besök. Med sig hade dom finaste ljuslyktan i inflyttningspresent. Så gångbar och älskade den direkt, helt i min smak!
imageTack snälla ni och tack för besöket!

Båda kakan och den fyllda saffranslängden fick väl godkänt. Det är liksom ingen idé att ens försöka sig på att fota kladdkakan efter att ha kikat på Emmas bilder som är helt överlägsna, så in och kika där. Jag glömde dessutom att ta chansen att fota den i dagsljus och nu finns inte så mycket kvar av den, så jag skyller på orutin och att den var för god helt enkelt. Här är dock kvällens mobilbild, för trots att det är måndag så festar jag till med en bit för att fira att resultatet på terminens två tentor kom idag och var godkända bägge två. En bättre måndag helt enkelt. Så nu är det ”bara” upploppet kvar och jag kan ta jullov med gott samvete!imagehjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *