Nook – en fredagskväll i december

imageMin förrätt, en tartar på oxinnanlår med bl.a. syrade kantareller, ramslökskapris, dillmajo och rostad lök.

Hej!

Hoppas ni alla haft en bra vecka! Det är en sååå efterlängtad helg som väntar och vi började på bästa sätt denna fredag. Bl.a. är julkänslan kommen, men mer om det imorgon. Nu fokuserar vi på kvällens upplevelse. Jag hade bestämt mig för att jag ville ut och käka med Johan, dels för att det var riktigt länge sedan vi var på sjysst restaurang han och jag, och dels för att fira avklarad tenta mm. Alla ställen jag har på min ”bocka-av-lista” är ju uppbokade i veckor, men vi chansade på drop-in platser och lyckades få ett bord utan att behöva vänta alltför länge på Nook, så det var med spänning vi satte oss ner i baren och väntade.

För er som inte käkat på Nook så ligger det på Åsögatan och har en matsalsdel och en bardel. I bardelen, till drickat, kan man beställa snacks vilket är som en apetizer/förrätt och eftersom vi skulle vänta en stund så tänkte vi att det var lika bra att stilla den värsta hungern. Jag tog king crab cake med srirachamajo och eftersom Johan inte kunde bestämma sig blev det både porkbun med sidfläsk och grillad gemsallad med anklever. Man kan säga att killen i baren (som själv sa att han skulle tagit både) och servitören (som menade att vissa rätter var till för att delas) hade lite olika approach till dessa snacks. Gott var det i alla fall!

Sedan fanns det två menyer att välja på och vi var sugna på olika. Min förrätt ser ni ovan, som en variant på råbiff. Riktigt gott, och kul att det var just den förrätten då det antagligen inte är något jag hade valt om det inte ingick i en meny.
Johan valde kalixlöjrom såklart och den fick 5/5. Han tycker alltid det är lika jobbigt när jag ska fram med kameran och vill börja äta så snart tallriken ställs ner, så snabb får man vara om bild ska hinnas med. 😉
imageVarmrätten var det godaste jag ätit på läääänge. Johan tog lättkört kalventrecote, men även han höll med om att min slätvar med grönkål, persiljerotspuré och fläder var helt fantastiskt!

imageSå vackert och doften var fantastiskt!

Till efterrätt blev det sorbet x 2; citron för Johan och banan för mig. Smarrigt!

imageimagePersonalen var riktigt trevlig hela vägen igenom. Det enda som drar ner betyget är ljudnivån i lokalen och de rangliga bänkar, utan ryggstöd, som vi fick sitta på (som antagligen är drop-in platserna). Men på det hela taget, en riktigt stark 4/5 från både Johan och mig, så det får bli ett varmt tips till er som ännu ej varit där (vi är antagligen, som vanligt, sist på pucken). Och för guds skull, våga inte beställa annat än slätvaren om ni går dit!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *