Lyxmiddag på en tisdag

imageKvällens dukning.

Hej!
Hur mår ni så här i mellandagarna och mitt i veckan? Är ni också lediga eller får ni jobba och slita?
Vi har ju varit lediga sedan jul och det är både fantastiskt skönt och välbehövligt!
Idag har vi varit med grannligan (10 pers) och käkat lunch och tävlat i 3-kamp på O’learys, så himla kul! Jag är så glad över att vi har så himla trevliga grannar! Medan dom fortsatte på en riktig heldag begav vi oss hemåt för att förbereda för kvällens middag. Vi hade nämligen bjudit över hela min familj på viltmiddag, då mamma och jag i höstas kom överens om att köpa en hel hjort, som vi nu försöker bli av med på alla möjliga sätt för att göra plats i frysarna.

Vi gjorde ett gammalt ”familjerecept” från Johans sida, där man egentligen ska ha ren, men vi tyckte det passade lika bra med hjort och det blev minst lika gott som vanligt! Det gick hem hos alla, t.o.m minstingen som inte ens ville äta kött idag. Jag får återkomma med recept efter godkännande från orginalkocken. Som snacks innan hade vi smördegssnurror, Icas minibrsuchettas och rotfrukts- och parmesanpotatischips. Vi brukar typ aldrig köpa ”färdigrätter”, men eftersom vi inte hade så mycket tid idag till allt fix så provade vi bruschettorna, men nästa gång gör vi själva. Chipsen gick däremot åt som smör i solsken, så jag antar att dom var goda (jag hann inte smaka själv).
image”You are my very favorite person”

imageJag hann inte fota den snyggt upplagda maten, så bjuder på en bild in action istället. 😉

Till efterrätt gjorde jag en enkel crème brulée, som alltid funkar, och som dessvärre inte heller hamnade på bild.

Och även fast familjen (och vänner) aldrig ”ska”/behöver ha med sig något till oss, så fick vi två fantastiskt vackra blommor (dom vet att jag älskar vita blommor minsann)! Först en fullt blommande vit orkidé av päronen mina (älskar’n)….
image

och sedan underbart vackra vita rosor med glitter av bror, svägerska och tjejerna.

imageHimla fint att njuta av nu i dagarna när vi går hemma.
Tack för idag allihopa! Sådana här dagar kan man leva länge på! <3

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *