Årets julgodis

imageWienernougat in the making..

Hej!
Att det redan har hunnit bli årets näst sista dag! Vi njuter fortfarande av ledigheten här hemma och inte många knop blir gjorda. Vi får göra som alla andra och ta nya tag nästa år helt enkelt. 😉

Innan detta år är slut tänkte jag i alla fall dela med mig av det julbak som jag gjorde i år. Ovan ser ni hur nougaten är på väg att stelna. Denna blev en jättehit och är gjord utifrån receptet jag hittade hos Made by Mary, vars blogg jag följt länge vid det här laget. (Jag använda dock frystorkade hallon istället för frysta hallon, som synes). En annan blogg som jag har följt ungefär lika länge är Helena (och Olofs) Bara en kaka till, vars recept på smörkola med havssalt är en stående klassiker på vårt julbord numera, efter att jag provade den för några år sedan. Den blev mammas absoluta favorit direkt. Så, två riktigt bra recept på julgodis och två bloggtips i ett.
image

image

imageKola är allt lite läskigt att koka…/hon som bränner sig på ljummet vatten typ

Utöver dessa gjorde jag Leilas saffranskaka och Rocky road. Dessutom hade Johan gjort saffransbiscotti inför ett tidigare adventsfika, som vi tog med till julbordet. Det blev årets bidrag från oss till dessertbordet.

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *