Nytt på väggarna

imageHej!

Mår ni bra?
Ibland får jag, fortfarande, nästan nypa mig i armen när jag sitter här hemma och skriver och tittar mig omkring, funderar och filosoferar och faktiskt inser att vi har glädjen att bo i vårt alldeles egna fina hus. Har man en dålig dag behöver man bara påminna sig om detta och så är man glad igen. Vi har inte sett många nackdelar alls (knappt några tror jag) med att bygga nytt. Världens löjligaste ”nackdel” visade sig dock när vi flyttade in och skulle börja möblera….

När man flyttar in i ett hus, helt nybyggt, med kritvita väggar som är så släta och ”perfekta” att babyhud framstår som rena sandpappret (typ), då vill man varken borra/spika eller göra minsta märke som man sedan riskerar att ångra. Sån är jag i alla fall! Jag är lite avundsjuk på dom som spikar upp grejer och ändrar om stup i kvarten, för i min värld kräver valet av placering av en skruv lika noga övervägande som när man köper hus – med inställningen att det blir rätt så permanent och svårt att ändra. Så är det ju naturligtvis inte, men det tar lite emot att ta ”hål-i-väggen-oskulden” liksom.

Efter ett drygt halvår (!) i huset och med tavlor ståendes längs golvet lite överallt (tacksam uppsamlingsplats för dammråttorna), så blev det i förra veckan i alla fall äntligen dags. Ett helt gäng tavlor och andra väggprydnader är fortfarande inte upphängda, men vi måste ju spara lite till övervåningen också (vilket också fått mig att tveka kring all möblering då jag inte vill göra något permanent på nedervåningen innan övervåningen är klar). Så, dagens i-landsproblem, med hål i vita väggar och för många tavlor. Förbaskat dumt att klaga egentligen!

image

Första tavlan upp och tillika ”stänkskydd”, typ.. Denna från Mio.
Resten är uteslutande funna hos Desenio.

imageimageimageimage image
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage Något som vi upptäckte efter att ha fått upp dessa är den smarta lösningen med gipskrok. Så resten av tavlorna kommer gå i ett nafs att sätta upp tror jag, utan alltför stora märken efteråt. Dagens tips!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *