Projekt övervåning

Hej ni!

Snart helg igen! Veckorna går så himla fort nu, men jag klagar inte det minsta, utan försöker njuta av helgerna och ”hemmatid” så mycket jag bara kan. Och på tal om hemma, projekt övervåning har jag varken hunnit skriva eller visa så särskilt mycket bilder kring. Vårt hus är ju ett s.k. 1,5-planshus och vår övervåning är som en stor ”vind” som är oisolerad. Vi valde dessutom att inte köpa trappa från husleverantören då deras var så himla fula och dessutom dyra, så det tänkte vi att vi sätter in själva senare.

Vi ska göra övervåningen själva och det första materialet finns hemma, men det är bara orken som ska till. När nya bilen helt plötsligt gjorde entré blev det dock en himla fart här hemma att få upp allt material på övervåningen (och rensa i ett tidigare tokstökigt garage som funkat som avlastningsplats för sånt vi inte haft plats för inne). Så, sagt och gjort, för snart två veckor sedan fick Johan klättra på stege och jag hänga halvt utanför gavelfönstret för att få upp hundratals kilo (om inte ton) spånskivor och annat material till övervåningen. Någon dag senare passade jag på att flytta tegelpannor (i brist på annat att göra en sovmorgon i februari, hmpf).. Ska vi kika hur det ser ut?

image

Taket på nedervåningen/golvet på övervåningen har varit isolerat (längst upp i bild) för att kunna tryckmäta huset (och på så vis få slutbesked för att kunna flytta in). Övervåningens väggar och tak är med andra ord inte isolerade. Vi har heller inget att gå på där uppe, mer än denna spång i mitten. Så det vi har fått börja med att göra är att lyfta bort isoleringen på vissa platser och lägga spånskivor där (som ni ser i nederkant till höger i bild).

imageDet har blivit ett gäng högar med isolering, isolering som sedan ska bort.
Sen har det bara varit att skapa högar med spånskivor a typ 16 kg st! (inte för mycket tyngd på samma ställe och samtidigt vill vi inte lyfta bort all isolering än och sprida ut det för mycket då vi tappar värme genom taket).
imageDå kan det se ut så här. Visst är jag duktig på att stapla? 😉

imageHär har vi också fått upp värmeskyddsplåtor och annat till golvvärmen. Vi har ju gjuten platta med golvvärme på bottenvåningen och kommer även köra golvvärme på övervåningen med samma system. Smidigt, skönt och snyggt!

imageOch så bara ett gäng tegelpannor på det. Tur att man har tränat under hösten/vintern. 😉image

imageSå, projekt övervåning är snart igång, hoppas jag. Banne mig på tiden om ni frågar mig.

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *