Önskelista

Hej!

Visst får man väl göra önskelista även fast man är vuxen? Jo, jag tycker faktiskt det. Det är inte ofta jag önskar mig saker till den grad att jag faktiskt kan lista mer än en sak och således blir det sällan någon önskelista från min sida. Nu närmar sig min födelsedag (med stormsteg!) och för första gången på år känner jag faktiskt att en önskelista inte är några problem att sätta ihop. När vi dessutom ska spara pengar för bygge av övervåning, tomtarbete och sommarutflykter så är det ju superlägligt att önska sig saker att slippa köpa själv. Och fördelen med en blogg är att man kan ju inspirera andra födelsedags-/allmänt-skämma-bort firare.
Denna önskelista består verkligen inte av saker jag ”behöver”, men en önskelista är väl till för att just få önska, eller hur!? 😉
imageFörst ut är ett lyxcollage och troligtvis det jag SIST behöver. Men sedan Johan kom hem från whiskykryssningen med krämen från Clinique är jag helt såld! Jag har mängder av hudvårdsprodukter som jag måste göra slut på, men jag tror att jag äntligen har hittat rätt för jag har aldrig trivts så bra med en kräm som denna. Den luktar förvisso lite mysko tycker jag, men den är dryg, len, går verkligen in i huden och är helt underbar att applicera. Love it! Så, Clinique hamnar på önskelistan (typ handkrämen, nattmasken för mer fukt eller ögonkrämen).
Detta collage satte jag ihop före helgen och högst upp på listan stod då en läppscrub till mina stackars vinterfnasiga läppar, men efter att mamma sett hur dom såg ut sa hon att hon inte tyckte jag kunde vänta en vecka till, så då fick jag ju ett underbart läppkit med denna och denna igår.
Sist ut är dock något jag verkligen behöver till mitt stackars hår.
image
Det som jag skrev upp först på önskelistan är en uppladdningsbar eltandborste, eftersom min har tackat för sig. Och något som har stått kvar sedan i julas är Roy Fares bok. Jag är ju som bekant en sucker för kokböcker.

image
Drömcollaget, som verkligen står på önskelistan (och som jag spanat på läänge, men inte kan motivera mig själv att köpa) är sjögräskorgen från Indiska (eller motsvarande), grytunderlägget Stockholm från City Trivet, en svart stor Äng-vas från Klong (även om en sådan skulle innebära att jag måste rensa bort typ 5 andra vaser här hemma – ångest över det!) och Sverigebrickan från Sagaform.

imagePå önskelistan finns också en ziphoodie med riktigt hög krage, att träna i och en kort, luftig och lätt morgonrock till sommaren.

imageSlutligen vet jag ju att man inte kan önska sig pengar, men SOM jag önskar en vinst på triss, postkodlotteriet, lotto eller annan valfri guldgruva! Det finns så himla många drömmar att förverkliga och hål att stoppa pengarna i (så har väl alla det och jag är otroligt tacksam för det jag/vi redan har, men det är som sagt en önskelista). Jag tänkte visa er lite vad jag önskar i större mått mätt (och drömmer om/planerar för framtida projekt). Det är trots allt så att många bäckar små ofta leder till något stort, och jag har ju faktiskt köpt min bil enbart med hjälp av sparade födelsedagspengar och julklappspengar (den som spar, hon har). Förutom stundande examensfirande (där det självklart går åt en och annan krona) ser jag fram emot den dag mitt orangeri inte längre är en dröm….

blogger-image--64590398

Precis så här önskar jag att det ser ut och tanken är att jag ska bygga det själv, med lite hjälp. Denna bild är lånad från fina Casa Vik, som har en så otroligt inspirerande trädgård. Så, en födelsedagspeng kanske räcker till ett fönster eller ett lecablock eller så, tänker jag.

Övriga saker jag planerar för hit hem är en snygg bäddsoffa. Jag har ju en vision av att många ska kunna sova över här när man vill det och inte behöva tycka det är ”jobbigt” att ta sig ut på ”landet” för att det är långt att ta sig härifrån. Även lite andra möbelinköp planeras (bl.a. matbordssnickeri av en gammal vän som är möbelsnickare eftersom vi inte hittar ett enda matbord som uppfyller de önskemål vi har).

imageDet finns ju massa annat att önska, men jag gillar kombinationen av saker man får drömma om/önska sig i flera år och saker man själv kan gå ut och köpa på stan om man bara kom sig för.
Så, en salig blandning på årets önskelista, men så får det vara när man gör en önskelista varje decennium!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *