Nu tar vi helg

image

Hej!

Efter en lååååång dag är jag äntligen hemma och laddar för helg. Förra helgens blommor står sig fortfarande (om än lite mer slokande vid det här laget).

Jag har haft en lång klinikdag idag och stängde väl stället tillsammans med städerskan. Dagen började med ny plats, hälsa på massa trevliga kollegor och rundvisning med verksamhetschefen, för att sedan ta över vederbörandes rum för mottagning då hen begav sig på en veckas skidsemester. Tur att rummet, enligt uppgift, skulle vara det bästa på stället. ;P
Som stöd i ryggen har jag haft:
* en rutinerad räv som jobbar långt efter pensionsåldern (men som på eftermiddagen idag var iväg på andra ärenden och då inte var tillgänglig)
* ännu en rutinerad herre, men som jobbat som narkosläkare i alla år och har sämre koll än vad jag har på hur man behandlar eksem eller ordnar med sjukskrivningar, typ. Om vi säger så här; han har behörighet att göra allt (ink skriva recept såklart), men är ovan i datasystemet, medan jag inte har behörighet att göra flera av sakerna, men knappar mig fram på ett par sekunder (efter sommarens jobb)
* en doktor med utländsk härkomst som varit i Sverige i ett år, inte behärskar språket helt och som tidigare har varit rättsläkare och jobbat med en annan typ av patienter, om vi säger så (ja, han behövde ju inte prata så mycket då iaf)
* en ung läkare, som nyss gjort AT och känner att hon är lite osäker och alltid ”tar det säkra före det osäkra”
* ytterligare en ung underläkare som ännu ej gjort AT och som får skriva recept på nåder, men som har begränsningar i vad hon får/inte får göra innan leg. Frånsett den första har denne varit på huset längst.

I detta team, lägg då till mig som i egenskap av student inte får skriva recept/signera sjukskrivningar, men som har egen fullbokad mottagning med patienter som efterfrågar just sjukskrivningar och nya mediciner. Vem skulle ni be om hjälp? 😉

Jag har haft otroligt roligt idag och alla är verkligen jättetrevliga, men vi kan väl kort konstatera att det blev en lååång dag! Tur att Johan stod för matlagandet så det bara var att inta middag när jag kom hem.

Imorrn laddar jag, liksom förra helgen, med vitaminboost inför en dag med bakande, städning och restaurangbesök.

image

imageJag är glad över förra helgens riktiga storstädning så att bara lite lättare städning behövs inför söndagens happening.

imageSå, helg på det, med uppladdning inför nästa vecka, i form av favoritrestaurang och födelsedagsfika. Det blir finfint det!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *