Matbaren och födelsedagsfika

imageÄntligen lite tavlor på väggarna i vårt nuvarande sovrum. Älskar’t!

Hej ni!

Vilken helg! Jösses, som pappa skulle säga. Den har varit precis så som jag önskat (även om vi knappt suttit ner en sekund efter plock, städ, bakning och annat här hemma). Äntligen börjar det bli lite ordning (en bonus när man ska ha hem släkten). 😉

Igår var vi på Matbaren, tillika vår absoluta favoritrestaurang. Den får alltid våra varmaste rekommendationer om någon frågor oss efter tips på bra finrestaurang. Upplägget bygger på mellanrätter inom olika kategorier (typ från djurriket, från havet eller från grönsakslandet) och dom rekommenderar två eller tre rätter plus efterrätt om man vill ha det (för den som inte vill ha efterrätt brukar det ändå bjudas på madelenkakor och nån form av nötcrisp till kaffet). Menyn ser man på underlägget framför sig (på bilden lite fläckigt efter mitt kämpande med mellanrätten. När man kommer är det betydligt snyggare dukat!).

image
Igår käkade vi, för ovanlighetens skull, nästan exat samma rätter, jag och Johan. Vi började med tartar på sotad ren med kalixlöjrom.

image

Sen tog Johan renhjärta med rökt oxmärg och rödbetor på rågbröd (som jag inte fick med på bild) medan jag tog saltkokta havskräftor (stora som humrar!) från västkusten med skaldjurssås full med krondill.

imageSen hade Johan siktat in sig på hängmörad biff med dragon, syrad lök och lagrad ost och efter två kalla rätter kände jag för en varm så det blev en likadan. Supergott!

image Vi avrundade med en varm mandelkaka med hjortron och karamelliserad vassleglass. Ja, men ni hör ju!

imageIdag har vi förberett för födelsedagsfika. Johan har varit grym (spritsat massa cupcakes, fått upp tavlor, burit saker hit och dit och städat överallt). Så himla glad för all hjälp!

image

Tavelvägg in the making.

Min käre bror kom först och fick hjälpa till att dekorera tårtan med bär. Så det är grabbarna som stod för finliret idag kan man säga. 😉

image

Jag gjorde en jättegod, förhållandevis lättbakad, tårta på fransk maräng. Jag tror att den gick hem (det finns inga rester kvar i alla fall). Sen hann jag inte fota övriga bakverk i detalj, men jag hade gjort bl.a. drömtårtecupcakes, minicupcakes och hallongrottor.

image

Jag fick ofantligt många fina presenter (och önskelistan var visst till hjälp ;)). Mer om det senare. Men det finaste är ändå att få umgås med dom som står en närmast (några saknades såklart). <3 Bl.a. var ju mina favoritbebbar här och förgyllde fikat med sin närvaro.

imageVärldens sötaste bajare!
imageOch en liten hårdrockare.

Så, en helg där själen laddats full med energi, men kroppen längtar efter en god natts sömn. Snart ny vecka, med födelsedag, bilpimp och arbetsintervju. Det blir fint det!

hjärta med ekg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *