Önskelista

Jag är nog rätt flitig med att önska mig saker.. Däremot tycker jag att födelsedagar inte behöver innebära presenter, utan är mest glad över att få vara med nära och kära. Presenter däremellan däremot, det gör mig glad (födelsedagspresenter också såklart, men jag tycker inte man ska köpa bara för att). Däremot brukar jag vara flitig med att själv köpa det jag vill ha, så min önskelista brukar sällan bli så lång.

Hur som, min födelsedag närmar sig med stormsteg, och som en reminder till mig själv har jag gjort en liten önskelista på saker som jag faktiskt verkligen vill ha (inga spontanköp här inte… hmm ;)).

Överst på önskelistan står en kompakt digital systemkamera….
Typ en EOS M-variant, det vore drömmen. Och detta står överlägset högst på listan. Jag skulle vilja ha en liten smidig kamera, där jag kan byta objektiv (därav Canon), istället för stora systemkameran som blir lite klumpig och inte tas fram så ofta (ni ser skillnaden på bilden längst ner till höger), nu när vi ska ut och resa. Jag vill kunna föra över bilder mycket smidigare till datorn med hjälp av wifi. Och det skulle vara kul om den hade fler funktioner, som att filma. Dröm alltså!! Frågan är om mina objektiv passar (måste forska lite i det..).

Utan inbördes ordning finns sedan på listan…

Sängkläder i linne.. Finns ju lite överallt numera och jag har tänkt köpa ett set i flera år, men det har inte blivit av…

Beads från Thomas Sabo (finns bl.a. här) till armbandet som jag fick av bror med familj i examenspresent. Älskar dom!

En middag på Esperanto, respengar (önskan som en tonåring), munspel och gitarrlektioner (nätbaserade?). Det har alltid varit en dröm att sitta och kunna dra igång en melodi för lite allsång i olika sammanhang (bucket list, helt klart).
Städatteraljer tror ni kanske, men nja.. Hemstädning! Världens bästa grej att önska sig! Tänk att slippa städa hemma på den lilla lediga tid man har som man istället vill ägna åt roliga saker och återkoppling.

Nattkläder (pyjamas med kortbyxor och nattlinne) som inte är så där söta med massa volanger och hjärtan utan mer neutrala, men ändå snygga (vet ni hur svårt det är att hitta!?). Någon av dessa skulle jag gärna sova i. Och en snygg tränings-bh som inte bara ska fylla sin funktion, utan har lite roliga detaljer.

Bygghjälp/bidrag till min dröm här på tomten, mitt orangeri!

Slutligen, kanske ett ålderstecken att börja uppskatta konst, vad vet jag, så har jag några favoritkonstnärer som jag fastnat för sedan en tid och som gör alster som gärna skulle få pryda några väggar här hemma.

K Palmnäs Art a.k.a Tim Tiger har jag följt på Facebook sedan hon började och hon har snabbt blivit ett känt namn med verk som bl.a. har funnits att beskåda på hotell, utställningar och när man kommer till Restaurang Art i Sthlm (hypat, men har själv inte varit där). Bilderna på den översta raden är ”typiskt” hon, med färgstarka, kaxiga motiv. Jag älskar hennes kvinnoporträtt och den längst ner till vänster är min favorit sedan start. Trots de starka färgerna som är hennes signum är jag så svag för hennes målningar i mer naturnära, dova färger och drömmen vore en målning i svart/vit/grå-toner, ev med lite blå inslag (kalla färger) gjord av henne.

När det kommer till posters gör Magdalena Tyboni prints helt i min smak (vingen till vänster). En annan konstnär med tavlor som jag föll pladask för är Lisa Torikka (bilderna till höger). Skulle kunna hänga upp vilken som, rakt av, känns det som..

Världens längsta inlägg, men drömma ska man, det är något jag alltid står fast vid.
Nu sängen och uppladdning för kort fredagspass och sedan middag hos dom bästa!