Middagstips

Första dagen på nästan 4 (!) veckors semester! Hur underbart är inte det!?
Jag har plockat lite här hemma, med hög musik i högtalarna, och hoppas den sista snuvan snart ger med sig. Försöker rensa frysen också och skramla fram maträtter med det sista från kylen utan att fylla på nytt (eftersom vi snart åker iväg).

En gammal goding som vi gör lite för sällan tänkte jag tipsa om (passar både barn och vuxna); variant på Fish & Chips. Mums!
Ursprungsreceptet kommer från den första matblogg jag började följa, men nu har den bloggaren och matkreatören ändrat inriktning (och ändrat bloggen sedan en tid), så jag hittar inte orginalreceptet.

Fish & Chips (på nyttigare vis)
Du behöver:
Lax
Vit fast fisk (typ torsk)
Ägg
Mjöl
Panko
Olja att fritera i
Blomkål
Broccoli
Vitlök
Olivolja
Flingsalt
Aioli eller annan sås
(Idag gjorde jag en på creme fraîche, salladslök, vitlök, lite honung, saft från citron, salt och peppar).

How to: Rensa fisken och skär i önskad storlek/form (vi kör dippbara pinnar). Vänd fiskbitarna i mjöl, sedan vispat ägg och sist panko. Dela broccoli och blomkål i större buketter (vi hade bara blomkål hemma idag) och lägg i en ugnsfast form. Lägg ner hela vitlöksklyftor, ringa över olivolja och strö på flingsalt. In i ugnen på valfri temp tills de blir mjuka och får lite färg. Rör ihop såsen. Fritera fisken i olja i ett par minuter max. Låt rinna av på papper. Servera med lite färsk pressad citronsaft.

Hoppas ni vill testa (och tycker det är lika gott som vi gör).